Турският бизнесмен Али Сабанджъ, член на една от най-богатите и влиятелни

...
Турският бизнесмен Али Сабанджъ, член на една от най-богатите и влиятелни
Коментари Харесай

 Една от най-заможните турски фамилии пострада тежко след инцидент с яхтата им

Турският предприемач Али Сабанджъ, член на една от най-богатите и авторитетни семейства в Турция, и брачната половинка му Вуслат Доган Сабанджъ са в болница след инцидент с яхтата им в Гърция, оповестиха турски медии.

Инцидентът е станал нощес край гръцкия остров Лерос.

Сабанджъ, ръководител на Управителния съвет на Есас холдинг, който има и самолетната компания Пегасус, и брачната половинка му са били на отмора с яхтата си, плаваща под малтийски байрак.

Според получената информация те са се блъснали в скалите, до момента в който са плавали към ресторант на брега.

Двойката е ранена тежко и е била откарана в болница в Турция, оповестява " Хабертюрк ".

Али Сабанджъ е интубиран и положението му е съществено, до момента в който за брачната половинка му няма заплаха за живота.

Според информация на същото издание децата на двойката Шевкет Емреджан и Каан Али са били с тях по време на случая, само че са скочили в морето директно преди лодката да се блъсне в скалите и са се избавили невредими.

Семейство Сабанджъ е една от най-заможните турски семейства, като съгласно оценките положението ѝ варира сред 20 и 30 милиарда $, написа Българска телеграфна агенция.

Есас холдинг, учредена през 2000 година, развива активност в региона на авиацията, логистиката, хранително-вкусовата индустрия, опазването на здравето, търговията на дребно, недвижимите парцели, развлекателния бранш.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР